niedziela, 11 sierpnia 2013



Różyczki czekoladowe

składniki:
- 1 i 1/2 gorzkiej czekolady Wedla
- 3/4 kostki masła
- 4 jajka
- 4/5 szkl cukru
- 1/4 szklanki mąki







1. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, dodaj do niej masło.
2. Do miski wrzuć:jajka i cukier - ubij mikserem
3. Dosyp do jajek i cukru mąkę wymieszaj.
4. Do miski wlej przestudzoną rozpuszczoną czekoladę z masłem. Wymieszaj

Gotowe! powstałą maź wylej do tortownicy - będzie ciasto. Lub rozlej do foremek - ja urzyłam różyczek.
Piecz w piekarniku w temp. 200 st.C przez 20 min
Gotowe ciasto możesz polać rozpuszczoną czekoladą lub posypać cukrem pudrem



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz